Екскурзии

Романтична есенна Венеция
Маршрут:
София-Любляна-Лидо ди Йезоло-Венеция-Верона-Падуа-Любляна-София

Продължителност:
5 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 380 лв.
Програма
Цени
Венеция-романтика и история от векове

 • Най-красивият град на света рядко носи разочарование. “Предпочитам да съм във Венеция в дъждовен ден, отколкото във всеки друг град в слънчев ден”, отбелязва през 1857 г. писателят Хърман Мелвил и с това предава притегателната сила на град, чиято магия върши вълшебствата си през цялата година-независимо дали сте дошли посред зима, когато ледената мъгла сее студ над лагуната наоколо, или в трепкащата мараня на лятото, когато каналите, старите църкви и безбройните замъци са окъпани в слънчева светлина.
 • Венеция е разделена на шест сестиери, или района, по три от двете страни на Големия канал, основната водна артерия в града. Преди да тръгнете да се любувате на популярните места, разходете по Големия канал където ще усетите най-добре града. Едни от най-живописните площади са “Санто Стефано” и ”Санта Маргерита ” и не на последно място е известният площад “Сан Марко”

Забележителности във Венеция, които не бива да се пропуснат:

 • Площад Сан Марко - Ако наистина искате да разберете могъществото на бившата Венецианска империя – това е мястото, което трябва да посетите. На площада ще намерите базилика Сан Марко. Дворецът на Дожовете с неговите грандиозни зали и часовникова кула; камбанарията, от където се разкрива величествената гледка на целия град.
 • Дворецът Лонгена - Той е един от най-красивите в целия град. Завършен е през 1756 г., над 100 години след започването му.
 • Музей Песаро - Това е градския музей за модерно изкуство, поместен в стария дворец. Най-вълнуващите произведения може да се видят в частта за Ориенталско изкуство.
 • Рибния пазар Риалто - Посетете го през седмицата. Рибарите, оживената обстановка, старите фасади и канала ще събудят всички ваши сетива. Най-добрите месарски магазини също са наблизо.
 • Канале Гранде (Grand canal) е най-големият канал във Венеция, Италия. Той е един от основните трафик коридори в града. Общественият транспорт по него се осъществява с водни автобуси, частни таксита или гондоли.
 • Мостът Риалто - едно от емблематичните за Венеция места. Сегашната му структура е построена за три години в периода 1588 – 1591 г. Мостът Риалто е бил единствения начин да прекосите Канале Гранде пеша, преди да се построи мостът Академия през 1854 г.
 • Мостът на въздишките - закрит мост направен от бял варовик. Има малки прозорчета с каменни решетки. Свързва старите затвори със стаите за разпити в Двореца на дожите. Мостът е проектиран от Антони Контино (племенника на архитекта, построил моста Риалто). Построен е през 1602 г.
 • Базилика Санта Мария дела Салуте (Santa Maria della Salute) е римокатолическа църква и малка базилика, разположени в областта Дорсодуро.
 • Дворецът на дожите - готическо здание, дворец, който в миналото е бил резиденция на дожите. Две от фасадите му гледат към Венецианската лагуна и площада Сан Марко. Не пропускайте да го посетите.

1 Ден 20.09.2023
 • Отпътуване от София в 17.00 часа с лицензиран автобус за международен превоз (видео, климатик, мини бар).Транзитно преминаване през Сърбия и Хърватия .Нощен преход.

2 Ден 21.09.2023
 • Пристигане в курорта Лидо ди Йезоло- разположен на брега на Адриатическо море.Настаняване в хотела.Свободно време за разглеждане на курорта.Нощувка.

3 Ден 22.09.2023
 • Закуска .Екскурзия до Верона - популярен с ароматното си вино и с историята за Ромео и Жулиета. Разхождайки се в града, няма как да не усетите романтичната атмосфера, носеща се от внушителните готически сгради. Най-популярната забележителност във Верона са балконът и къщата на Жулиета, главната героиня на Шекспир в „Ромео и Жулиета“. Тя се намира в близост до централния площад на Верона. В двора на сградата има бронзова статуя на Жулиета.
Пешеходна разходка с разглеждане забележителностите на Верона. „Арена ди Верона ”- в миналото тук са се водели гладиаторски битки, а днес арената всяка година става дом на мащабен оперен фестивал, привличащ половин милион туристи. Тук за пръв път е представена операта „Аида“ на Верди, ”Пиаца ди синьори” , замъка Кестелвекио , фонтана „Мадона ди Верона” . Свободно време по търговска улица „Мазини” и площад Ербе - Тук е раят за шопинг маниаците, можете да напазарувате сувенири за роднини и приятели и да се потопите в историческата атмосфера на града. В миналото тук е бил Римски форум, а днес са разположени почти всички значими сгради за Верона.
На връщане престой и разглеждане на Падуа.Пешеходната разходка включва разглеждане на:Светия площад с базиликата “Св. Антоний” – прекрасен архитектурен шедьовър, съхраняващ изключителни произведения на изкуството; параклиса “Св. Джорджо”; статуята на Еразмо Гатамелата, издигната в чест на венецианския генерал Еразмо да Нарни от великия скулптoр Донатело; площад “Прато де ла Вале” – най-известния и красив площад в Падуа и един от най-големите площади в областта Венето; и базиликата „Санта Джустина” - внушителна църква, построена от Бенедиктинските монаси през 16 век. Завръщане в хотела . Нощувка .

4 Ден 23.09.2023
 • Закуска .От Пунта Сабиони отпътуваме за остров Мурано .Мурано (Murano) е остров от Венецианската лагуна, въпреки че по-скоро представлява архипелаг от острови, свързани с мостове. Намира се на около километър и половина от Венеция. Мурано е известен със стъкларството или в частност с изработката на лампи. Това е традиция, запазила се през годините. И до днес муранското и венецианското стъкло могат да се бъркат. Интересни произведения на архитектура в Мурано са църквата Св.Св. Мария и Донато (Church of Santa Maria e San Donato – позната е с византийската си мозайка от XII век. Говори се, че там се съхраняват костите на дракон, убит от Св.Донатус), църквата Св.Мъченик Петър (San Pietro Martire – построена през 1503г. с невероятен параклис), дворците Palazzo da Mula и Palazzo Giustinian – в него се намира и музея на стъклото. Посещение на фабрика за изработване на Муранско стъкло. Придвижваме се до Венеция най-изумителният и романтичен град в света. Пешеходна разходка във Венеция площад “Сан Марко” – “официалният салон на Европа” с едноименната катедрала, съхранила в себе си богатствата на Венецианската република и Камбанарията - един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; Двореца на дожите – официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г., където може да се насладите на изкуството на Тициан, Тинторето и Веронезе; Моста на въздишките, наричан така заради въздишките на затворниците, които, влизайки в затвора, виждали за последен път венецианската лагуна. Възможност за романтично пътешествие с гондола по многобройните канали на града и разходка до най-красивия венециански мост "Риалто". По желание разходка с кондола из плетеницата от малки канали .Свободно време.Връщане с корабче до Пунта Сабионе.Отпътуване за България. Нощен преход.

5 Ден 24.09.2023
 • Пристигане в София сутринта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • транспорт с автобус *** (климатик, видео, минибар)
 • магистрални такси и гранични такси
 • 2 нощувки със закуски в хотели 3* ( в Лидо ди Йезоло/Тревизо)
 • екскурзия до Верона и туристическа обиколка
 • екскурзия до Падуа и туристическа обиколка
 • водач от фирмата по време на пътуването
 • пешеходна разходка във Венеция

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • градска такса за хотела ( между 3 и 4 евро на човек на ден)
 • входните такси на посещаваните обекти
 • двупосочен билет за корабче по маршрут Пунта Сабиони-о.Мурано-Венеция-Пунта Сабиони (33 EUR) заплаща се предварително при записване
 • здравната застраховка: според възрастта на туриста.