02/ 981 27 79
skype

icq

Търсене
Търси

Начало За Нас ONLINE Резервации Договор за пътуване Фирмени документи Контакти
Уикенд в Истанбул всеки четвъртък
дата: 26.07.2018 г.
цена: 135 лв.
КАЛЕНДАР
Юли, 2018
Август, 2018
Септември, 2018
Октомври, 2018
Ноември, 2018
Декември, 2018
Януари, 2019
Февруари, 2019
Март, 2019
Април, 2019
Май, 2019
Юни, 2019
Програми 2018

ПРОЛЕТНА ПРАГА с Виена,Будапеща и Нови Сад
Маршрут: София -Будапеща - ЗЛАТНА ПРАГА- Виена –Нови Сад – София
цена: 560 лв.

6 Дни / 5 Нощувки
пътуване с Автобус

 • РЕЗЕРВАЦИЯ
 • ПРИНТИРАЙ

 •  « » 


  1 ден 1.04.2018
  Отпътуване от гр.София рано сутринта .Транзитно преминаване през Сърбия и Унгария. Пристигане в Будапеща и панорамна обиколка на града .Новосъздадената през 1873г. столица Будапеща,обединяваща трите града Обуда, Пеща и Буда - културно, политическо, интелектуално и търговско сърце на Унгария. Качвайки се на хълма Буда ще видите гъсто застроено с готически, барокови и ренесансови къщи плато, увенчано от великолепния кралски дворец, където е властвал крал Матиаш през XIVвек. Ще видите рибарския бастион - изумителна покрита тераса надвесена над Пеща и Дунав. Тук е и старинната църква на Матиаш с нейният характерен покрив от цветни керемиди. От хълма Буда се открива великолепна панорама към река Дунав с нейните 8 моста, като най-красивият и стар е Верижният мост. Най-впечатляващата сграда е неоготическият импозантен Парламент. Разхождайки се из Пеща ще видите Базиликата “Св.Ищван” - един от символите на Будапеща; Операта - неоренесансово съкровище от 19ти век.; унгарският Национален музей - строга класическа сграда; най-голямата Синагога в Европа. Ще се разходите на най-престижното място за пазаруване и разходка - улица Ваци. Най-големият булевард Андраши завършва на Площадът на героите с паметника на хилядолетието. Тук са статуите на великите владетели на Унгария. Тук са и музеите в изумителни сгради. Зад площада продължава градския парк със замъка Вайдахуниад, зоопарка, цирка, лунапарка. Настаняване в хотел 3*.Вечеря .Нощувка в Будапеща.

  2 ден 2.04.2018
  Закуска. Отпътуване за Прага. Пристигане в града следобяд. Свободно време или по желание разходка с корабче по река Вълтава - идеална възможност да се разгледат сградите откъм реката. Пътуването продължава около час и се минава под много от живописните мостове свързващи двете части на града.Настаняване в хотел 3*. Вечеря . Нощувка в Прага.

  3 ден 3.04.2018
  Закуска. Туристическа обиколка на града с местен екскурзовод с разглеждане на Витлеемската капела,Кралския път, по който средновековните крале тръгвали за коронацията им в Пражкия замък, Тинската църква на Стария градски площад, Карловия мост и самия Пражки замък, двореца “Клам-Галас”, Домът на Черната Богородица, Къща-музей на Франц Кафка, Вацлавски площад, Общината, Барутната кула, Староградски площад, кулите-близнаци на църквата”Дева Мария пред Тин”, часовниковата кула на Старото кметство. комплекса Храдчани и Еврейския квартал, Ледебурската градина, Църквата Св.Миколаш, Двореца Кински, Паметника на Ян Хус, концертната зала Рудолфинум, Църквата Св.Иржи и др.
  По желание екскурзия до Кутна Хора - известен в миналото като втория по значение град в Бохемия след Прага, както и с добива на сребро. Днес градът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство, и замъка "Конопище" - един от най-значимите чешки замъци, построен през 14 век, съхранил невероятна колекция от исторически оръжия, мебели, картини и гоблени. Посещение на представителните зали, приемните, трапезарията и богатата колекция от ловни трофеи на Фердинад Д`есте.Завръщане в хотела. Вечеря .Нощувка в Прага.

  4 ден 4.04.2018
  Закуска.Отпътуване за Виена, столицата на Австрия. Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод на български език. Разглеждат се: двореца “Белведере” ( отвън)-” -бароков комплекс, построен през 1721-1722 по поръчка на принц Евгений Савойски;Виенската опера; представителния булевард “Рингщрасе”; официалната резиденция на Хабсбургите – двореца Хофбург, парламента с фонтана на Атина Палада;Кметството в неоготически стил ; къщата на Хундертвасер .
  Посещение на увеселителния парк Пратера- един от най-известните увеселителни паркове в Европа, предлагащ на своите посетители богато разнообразие от атракции. Има по нещо за всяка възраст и за всеки вкус - скоростни влакчета,скокове с бънджи, въртящи се чинийки.Тук се намира и прочутото Виенско колело, превърнало в символ на града и предлагащо прекрасна панорамна гледка. Настаняване в хотел 3* .Нощувка във Виена.


  5 ден 5.04.2018
  Закуска. Отпътуване за Р. Сърбия..Престой в малкото,но живописно градче Мелк, считано за западната вре=ата на на областта Вахау,вклщчена в списъка на световното културно и историческо наследство на ЮНЕСКО. Най-голямата забележителност на града е величественото построено в стил барок абатство, основано през далечната 1089 година от австрийския маркграф Леополд II, който дарява един от своите замъци на монасите от Бенедектинския орден.Разглеждане на стария исторически центар на Мелк и посещение на манастира. .Пристигане в Нови Сад и настаняване в хотел 3* .Вечеря .Нощувка в Нови Сад

  6 ден 6.04.2018
  Закуска.Туристическа обиколка на Нови Сад - град,красиво разположен на десния бряг на р. Дунав. Разглеждат се крепостта Петроварадин, катедралата „Дева Мария”,кметството,църквата „Св.Георги”, и др. Името на града идва от латинската дума Neoplanta. Така императрица Мария Терезия нарича селището през 18 век. В буквален превод Нови Сад означава „Нови насаждения”.От 1694 година е със статут на град и почти мигновено се очертава като основния център на сръбската култура. Този факт му печели прозвището „Сръбската Атина”.Най-голямата историческа забележителност на Нови Сад е крепостта Петроварадин (1690 г.) – огромен дворцов комплекс,издигнат на хълм на срещуположния бряг на р.Дунав. Тази крепост е една от най-внушителните в цяла Източна Европа. Особено тежък период Нови Сад преживява по врме на войната в Косово през 1999 г., когато бомбандировките на НАТО разрушават всичките три моста над р.Дунав, като същевременно оставят града без комуникации., вода и електричество.
  Отпътуване за България.Пристигане в София вечерта
  Дата Цена на човек в двойна или тройна стая
  01.04.2018 г.  560лв.

  В цената са включени :
  • транспортни разходи с лицензиран туристически автобус
  • 5 нощувки със закуски и 4 вечери в х-ли 3*
  (1 в Будапеща, ; 2 в Прага , 1 във Виена, 1 в Нови Сад )
  • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
  • туристическата програма
  • екскурзоводи в Будапеща,Прага и Виена
  • здравната застраховка с асистънс в Уника Живот АД с покритие 4000 евро

  Допьлнително се заплащат:
  • разходка с корабче по река Вълтава – 15 евро
  • екскурзия до Кутна Хора- 15 евро (при мин.35 души)
  • входните такси на посещаваните обекти
  • атракционите в Пратера
  • градски такси в хотелите по маршрута –заплащат се при настаняване в хотела (2 евро на ден)
  • за туристическата обиколка на Прага са необходими слушалки -3 евро


  Уеб Дизайн: ПроСтудио