Екскурзии

Купон за 8 март в Нишка баня
Маршрут:
София-Ниш-Нишка баня-Суковкси манастир-София

Продължителност:
2 дни / 1 нощувка

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 119 лв.
Програма
1 Ден 6.03.2021
 • Отпътуване от София по маршрут София- Калотина-Ниш. Престой в Пирот и посещение на традиционния съботен пазар в града. Пешеходна разходка в Ниш-третия по големина град в Сърбия,наричан „портата между Изтока и Запада“ и разглеждане площада на Освобождението с паметника на Освободителите,Нишката крепост от 18 век-най-добре запазената турска военна крепост на Балканите, историческата „Челе кула“ с черепите на убитите сръбски войници след битката при Чегар 1809 г., като доказателство за мощта на османската империя и др.
Пристигане и настаняване в къщи за гости в Нишка баня. Свободно време за почивка. От 20.00ч. празнична вечеря с богато меню, жива музика и местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит в ресторант Гурманова тайна. Нощувка.

2 Ден 7.03.2021
Късна закуска. Отпътуване за България. Разглеждане на Суковския манастир Няма точни писмени сведения за основаването на манастиран но се знае,че това е стара българска обител от Западните покрайниниИсториците смятат, че първият манастир на това мястое от времето на ранното християнство(4 в.)В документ от 1019 г. се споменава, че манастира е бил под юрисдикцията на Охридската архиепископия и е бил разрушаван няколко пъти по време на Османското владичество. С точност се знае годината в която е изографисан 1606.Построяването на божията обител е свързано с легенда за намиране на това място икона на Божията Майка. Пристигане в София привечер


Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • 1 нощувка със закуска
 • 1 празнична вечеря с жива музика и неограничени алкохолни и безалкохолни местни напитки
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • екскурзионната програма по маршрута
 • разглеждане на Ниш
 • посещение на Суковски манастир

Цената не включва
 • входни такси
 • разходи от личен характер
 • здравна застраховка с лимит 4000 евро в Групама АД за туристи до 65г.-2 лв.,от 65-69г.- 4 лв.,над 70 г.-6 лв.Начин на плащане: 30% от пакетната при записване.
Доплащане 3 дни преди датата на отпътуване.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията-30 туристи.
Срок за уведомяване при недостиг на минимален брой туристи-7 дни преди датата на отпътуване!
Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта или валиден задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителите! Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат при доплащане на пакета!