Екскурзии

Италианска приказка с Гардаленд
Маршрут:
София-Обров-Венеция—Верона-Гардаленд-Равена-Флоренция- Падуа-Загреб-София

Продължителност:
6 дни / 5 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 690 лв.
Програма
Цени
1 Ден 30.03.2019
 • Отпътуване от София в 6.00 ч с луксозен автобус (видео, климатик ,мини бар).Преминаване през Сърбия и Хърватия Пристигане в Словения в Обров и настаняване в хотел 3*. Вечеря.Нощувка.

2 Ден 31.03.2019
 • Закуска Отпътуване за Италия.От пристанището Пунта Сабиони с кораб ще плаваме до Венеция, най-прекрасния и романтичен град в света.Пешеходна туристическа обиколка на града. Разглеждат се площад “Сан Марко”с едноименната базилика, в която се пазят мощите на светеца- покровител на града; Камбанарията – един от символите на Венеция; Часовниковата кула;, „Двореца на дожите”,от където се е управлявала Венецианската република, Моста на въздишките -наричан така заради въздишките на осъдените, които влизайки в затвора виждали за последен път свободата. Ще се разходим и по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета до моста Риалто,за който Наполеон е казал, че е най-красивия в света.Настаняване в хотел 3* в един от най- известните курорти на Адриатическо море Лидо ди Йезоло.Вечеря.Нощувка .

3 Ден 1.04.2019
 • Закуска.Посещение на увеселителния парк Гардаленд- най-известният увеселителен парк в Италия и трети в Европа. Построен е на Източния бряг на езерото Гарда и е открит 1975 г.като постепенно се е разширявал, привличайки все повече чужди и местни туристи.
Голямото разнообразие от атракции може да задоволи желанията както на деца така и на възрастни.Разходка до живописното градче Сирмионе, разположено на езерото Гарда. Настаняване в хотел 3 *в района на Верона. Вечеря.Нощувка

4 Ден 2.04.2019
 • Закуска. Отпътуване за Равена, последна столица на Западната Римска империя Градът привлича туристите с големия брой архитектурни паметници от раннохристиянската и византийска епоха, богато украсени с живописни мозайки. Настаняване в хотел 3*. Нощувка в Равена.

5 Ден 3.04.2019
 • Закуска .Отпътуване за Флоренция- родината на Италианския ренесанс .Необходимо е ползване на местен градски транспорт от Прато до Флоренция. Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): катедралата "Санта Мария дел Фиоре"; Купола на Брунелески и Кулата на Джото; площад "Синьория" с "Палацо Векио" и църквата "Санта Кроче". Свободно време с възможност за разходка до Понте Векио - "Мостът на златарите", дворецът "Пити" и градините "Боболи". По желание: посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод (за галерията има нужда от предварителна резервация).
В 19.00ч. отпътуване за Монтекатини Tерме и настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

6 Ден 4.04.2019
Закуска.Отпътуване за Хърватия.Кратък престой в Падуа. Пристигане в Загреб-столицата на Хърватия и туристическа обиколка на града. Настаняване в хотел 3*. Вечеря.Нощувка

7 Ден 5.04.2019
Закуска Обиколен тур на Загреб.Посещение на великолепната Загребска катедрала „Успение на Пресвета Богородица”, построена в стил барок През колориния пазар „Долац” и покрай църквата „Света Богородица” излизаме на улица „Ивана Ткалчич”, известна с арт галерии и многобройни ресторанти,предлагащи специалитети от местната кухня.Продължаваме своята разходка до „Каменната порта” единствената запазена врата от времето на средновековния Градец, спасена от пожара, заедно с иконата на Света Богородица-закрилница на града Разглеждаме сградата на Парламента на Р. Хърватия и църквата „Свети Марк” на едноименния площад . Разходката ни ще завърши на площад „Бан Йелачич” с фонтана „Мандушевац”, където ще чуете легендата за името на града.Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
В цената са включени :
 • транспортни разходи;
 • пътни и магистрални такси;
 • 6 нощувки със закуски и 5 вечери в хотели 3*
 • туристическите обиколки по маршрута
 • здравната застраховка с лимит на покритите 2000 евро в Уника Живот АД

Допълнително се заплащат:
 • входната такса за Гардаленд и за посещение на музеите по желание. (посещението на Gardalend Park и Gardalend sealife aquarium, изисква предварителна резервация и заплащане на входната такса- евро индивидуален билет,21 евро групов билет за мин.20 души. )
 • Входната такса за галерия Уфици (с предварителна резервация)
 • билета за корабчето до Венеция – 20 евро
 • обиколка на Флоренция с местен екскурзовод на български език-5 евро
 • ползване на градски транспорт до историческата част на Флоренция-10 евро в двете посоки
 • градски такси в хотелите по маршрута (3-4 евро на човек на ден)-заплащат се на място