Екскурзии

Пролетна Прага
Маршрут:
София -Нови Сад-Виена-ЗЛАТНА ПРАГА-Будапеща– София

Продължителност:
6 дни / 5 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 540 лв.
Програма
Цени
1 ден 30.03.2019
 • Отпътуване от гр.София в 6.00 ч . Пристигане в Нови Сад и туристическа обиколка на града , красиво разположен на десния бряг на р. Дунав. Разглеждат се крепостта Петроварадин, катедралата „Дева Мария”,кметството,църквата „Св.Георги” и др.Името на града идва от латинската дума Neoplanta. Така императрица Мария Терезия нарича селището през 18 век. От 1694 година е със статут на град и почти мигновено се очертава като основния център на сръбската култура. Този факт му печели прозвището „Сръбската Атина”.Най-голямата историческа забележителност на Нови Сад е крепостта Петроварадин (1690г.)–огромен дворцов комплекс,издигнат на хълм на срещуположния бряг на р.Дунав. Тази крепост е една от най-внушителните в цяла Източна Европа. Особено тежък период Нови Сад преживява по врме на войната в Косово през 1999 г., когато бомбандировките на НАТО разрушават всичките три моста над р.Дунав, като същевременно оставят града без комуникации., вода и електричество. Настаняване в хотела Вечеря. Нощувка в Нови Сад.

2 ден 31.03.2019
 • Закуска. Отпътуване за Виена, столицата на Австрия. Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод на български език. Разглеждат се: двореца “Белведере” (отвън) -бароков комплекс,построен през 1721-1722г. по поръчка на принц Евгений Савойски;Виенската опера; представителния булевард Рингщрасе; официалната резиденция на Хабсбургите – двореца Хофбург, парламента с фонтана на Атина Палада;Кметството в неоготически стил ; къщата на Хундертвасер . Настаняване в хотел в района на Виена. Нощувка.

3 ден 1.04.2019
 • Закуска Посещение на увеселителния парк Пратера- един от най-известните увеселителни паркове в Европа, предлагащ на своите посетители богато разнообразие от атракции. Има по нещо за всяка възраст и за всеки вкус - скоростни влакчета,скокове с бънджи, въртящи се чинийки.Тук се намира и прочутото Виенско колело, превърнало в символ на града и предлагащо прекрасна панорамна гледка. Около обяд отпътуване за Прага.Пристигане късен следобед и по желание разходка с кораб по река Вълтава- идеална възможност да се разгледа градът от към реката.Настаняване в хотела Вечеря. Нощувка в Прага.

4 ден 2.04.2019
 • Закуска. Туристическа обиколка на града с местен екскурзовод на български език с разглеждане на Витлеемската капела,Кралския път, по който средновековните крале тръгвали за коронацията им в Пражкия замък, Тинската църква на Стария градски площад, Карловия мост и самия Пражки замък, двореца “Клам-Галас”, Домът на Черната Богородица, Къща-музей на Франц Кафка, Вацлавски площад, Общината, Барутната кула, Староградски площад, кулите-близнаци на църквата”Дева Мария пред Тин”, часовниковата кула на Старото кметство,комплекса Храдчани и Еврейския квартал, Ледебурската градина, Църквата Св.Миколаш, Двореца Кински, Паметника на Ян Хус, концертната зала Рудолфинум, Църквата Св.Иржи и др. Свободно време. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка в Прага.

5 ден 3.04.2019
 • Закуска .Отпътуване за Будапеща и панорамна обиколка на града . Новосъздадената през 1873г. столица Будапеща,обединяваща трите града Обуда, Пеща и Буда е културно, политическо, интелектуално и търговско сърце на Унгария. Качвайки се на хълма Буда ще видите гъсто застроено с готически, барокови и ренесансови къщи плато, увенчано от великолепния кралски дворец, където е властвал крал Матиаш през XIVвек. Ще видите рибарския бастион - изумителна покрита тераса надвесена над Пеща и Дунав. Тук е и старинната църква на Матиаш с нейният характерен покрив от цветни керемиди. От хълма Буда се открива великолепна панорама към река Дунав с нейните 8 моста, като най-красивият и стар е Верижният мост. Най-впечатляващата сграда е неоготическият импозантен Парламент. По желание вечерна разходка с кораб по Дунав с парче специално приготвена торта и чаша безалкохолно или шампанско. Настаняване в хотела . Вечеря .Нощувка в Будапеща.

6 ден 4.04.2019
 • Закуска .Отпътуване за България. Кратък престой в Ниш- третия по големина град в Р. Сърбия и родно място на Константин Велики.Пристигане в София вечерта.

В цената са включени :
 • транспортни разходи с лицензиран туристически автобус
 • 5 нощувки със 5 закуски и 4 вечери в х-ли 3* (1 в Будапеща; 2 в Прага,1 във Виена,1 в Нови Сад )
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • туристическата програма
 • екскурзоводи в Будапеща,Прага и Виена
 • здравната застраховка с асистънс в Уника Живот АД с покритие 4000 евро

Допьлнително се заплащат:
 • разходка с корабче по Дунав с екскурзовод-17 евро
 • разходка с корабче по река Вълтава – 15 евро
 • входните такси на посещаваните обекти
 • атракционите в Пратера между 1.50 евро – 5 евро,Виенското колего –за деца до 14г.-4.50 евро ,над 14г. – 10 евро,за група над 15 човека-9 евро
 • градски такси в хотелите по маршрута (заплащат се при настаняване в хотела 2-3 евро на ден)
 • за туристическата обиколка на Прага са необходими слушалки -3 евро