02/ 981 27 79
skype

icq

Търсене
Търси

Начало За Нас ONLINE Резервации Договор за пътуване Фирмени документи Контакти
КАЛЕНДАР
Септември, 2018
Октомври, 2018
Ноември, 2018
Декември, 2018
Януари, 2019
Февруари, 2019
Март, 2019
Април, 2019
Май, 2019
Юни, 2019
Юли, 2019
Август, 2019
Септемврийски празници

Полша-непозната,но приказно красива
Маршрут: София-Будапеща-Банска Бистрица -Краков- Нови Сад-София
цена: 415 лв.

6 Дни / 4 Нощувки
пътуване с Автобус

 • РЕЗЕРВАЦИЯ
 • ПРИНТИРАЙ • 1 ден 26.06.2018
  Отпътуване от София рано сутринта. Дневен преход .Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Будапеща-столицата на Р. Унгария и туристическа обиколка на града с екскурзовод. Свободно време за разходка по ул. Ваци.По желание разходка с кораб по р. Дунав под звуците на Виенския валс с чаша шампанско и парче торта. Нощувка в Будапеща.

  2 ден 27.06.2018
  Закуска. Отпътуване за Полша.Престой и разглеждане на Банска Бистрица .В късния следобед пристигане в Краков – един от най-красивите градове на Полша, разположен на река Висла. Краков е може би най-известния полски град, запазил атмосферата на величествените си времена, град, привличащ милиони хора от цял свят, град към който никой не остава равнодушен. Настаняване в хотела. Нощувка в Краков.

  3 ден 28.06.2018
  Закуска.Туристическа обиколка на Краков с местен екскурзовод .Тя започва от един от най-големите в средновековна Европа площади, където е концентриран живота на града. Там се намира най-голямата катедрала – Мариацката с характерните си несиметрични кули, криеща един от най-големите готически олтари от 15 век. На площада са още т.н. Сукенници, пазар-тържище, където се е развивала търговия още през 14 век. На горния етаж на тази ренесансова сграда се намира галерията на полската живопис. Още няколко катедрали, множество кафенета, една от най-известните кръчми в града „Под баранами” са на този забележителен площад. По една от главните улици „Гродзка”, разходката продължава към хълма Вавел – седалище на принцовете още от 10 век. До средата на 16 век от тук са управлявали владетелите на Полша. Освен ренесансовият замък, интересна за разглеждане е и готическата катедрала от 1364 год., където са саркофазите на кралете.
  В един от музеите на Краков – Чарторицки се намира и една от най-известните картини на Леонардо да Винчи – „Дамата с хермелина”.
  По желание разглеждане на солните мини Величка,действащи от Средновековието до наши дни, паметник на културата, под егидата на ЮНЕСКО. Подземната част на мините има ок. 300 км коридори и ок. 3 хил. камери на 9 нива, на дълбочина до 327 метра. За разглеждане от хилядите туристи, идващи тук, са пригодени 3,5 км на дълбочина от 64 до 135 м. В огромния подземен комплекс има катедрала, където ежеседмично се провеждат църковни служби, зали за конференции и банкети, на дълбочина 125 м работи магазин за сувенири, поща и прекрасен ресторант. На дълбочина 135 м е изграден рехабилитационен комплекс, където се лекуват хора с алергии, проблеми на дихателните пътища, кожни и метоболистични заболявания. Преживяното в това невероятно място, остава като един прекрасен спомен завинаги.
  Свободно време Завръщане в хотела.Нощувка в Краков

  4 ден 29.06.2018
  Закуска. Отпътуване за Сърбия . Пристигане в Нови Сад .Името на града идва от латинската дума Neoplanta- така императрица Мария Терезия нарича селището през 18 век. В буквален превод Нови Сад означава „Нови насаждения”.От 1694 година е със статут на град и почти мигновено се очертава като основен център на сръбската култура. В периода 19-20 век тук живеят и творят известни писатели,поети. Публицисти като Вук Караджич,Мика Антич Дура Якшич и др.. Този факт му печели прозвището „Сръбската Атина”.Най-голямата историческа забележителност на Нови Сад е крепостта Петроварадин (1690 г.) – огромен дворцов комплекс,издигнат на хълм на срещуположния бряг на р.Дунав. Тази крепост е една от най-внушителните в цяла Източна Европа. Особено тежък период Нови Сад преживява по врме на войната в Косово през 1999 г., когато бомбандировките на НАТО разрушават всичките три моста над р.Дунав, като същевременно оставят града без комуникации., вода и електричевство. Нощувка в Нови Сад.

  5 ден 30.06.2018
  Закуска.Разглеждане на Нови Сад -главен град на областта Войводина ,красиво разположен на десния бряг на р. Дунав. Крепостта Петроварадин, катедралата „Дева Мария”, построена в неоготически стил на площад „ Свобода” , Градската община- неоренесансова постройка, копие на общината в австрийския град Грац,църквата „Св.Георги”, Синагогата и др. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта
  Цената включва:
  • транспорт с туристически автобус
  • 1 нощувка със закуска в Будапеща в хотел 3 *
  • 2 нощувки със закуска в Краков в хотел 3 *
  • 1 нощувка със закуска в Нови Сад в хотел 4 *
  • пътни и гранични такси
  • екскурзоводско обслужване по време на пътуването
  • туристическата програма в Будапеща и Краков с местни екскурзоводи на български език
  • здравна застраховка в Уника Живот с Асистънс с 2000 евро покритие за туристи до 65г.възраст(над тази възраст има доплащане)

  Цената не включва:
  • Разходката с кораб по Дунав-15 евро
  • посещение на солните мини Величка с местен екскурзовод и включен входен билет: 35 евро
  • градска такса,заплаща се на рецепцията на хотелите 2 евро на вечер
  • доплащане за здравна застраховка за туристи над 65г.;
  • от 65 до 69 год -5 лв.
  • от 70-75 год -10лв.;
  • над 75 год. -12 лв.

  • Застраховка”Отмяна на пътуване” „Шанс95 Травел” ЕООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка”Отмяна на пътуване” по чл.80 ял.1 т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването; за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.Повече информация ще получите в офиса на фирмата.


  Уеб Дизайн: ПроСтудио