02/ 981 27 79
skype

icq

Търсене
Търси

Начало За Нас ONLINE Резервации Договор за пътуване Фирмени документи Контакти
Уикенд в Истанбул всеки четвъртък
дата: 26.07.2018 г.
цена: 135 лв.
КАЛЕНДАР
Юли, 2018
Август, 2018
Септември, 2018
Октомври, 2018
Ноември, 2018
Декември, 2018
Януари, 2019
Февруари, 2019
Март, 2019
Април, 2019
Май, 2019
Юни, 2019
Септември 2018

Полша-непозната,но приказно красива
Маршрут: София-Будапеща-Банска Бистрица -Краков- Нови Сад-София
цена: 415 лв.

дата: 20.09.2018 г. - 24.09.2018 г.
6 Дни / 4 Нощувки
пътуване с Автобус

 • РЕЗЕРВАЦИЯ
 • ПРИНТИРАЙ • 1 ден 26.06.2018
  Отпътуване от София рано сутринта. Дневен преход .Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Будапеща-столицата на Р. Унгария и туристическа обиколка на града с екскурзовод. Свободно време за разходка по ул. Ваци.По желание разходка с кораб по р. Дунав под звуците на Виенския валс с чаша шампанско и парче торта. Нощувка в Будапеща.

  2 ден 27.06.2018
  Закуска. Отпътуване за Полша.Престой и разглеждане на Банска Бистрица .В късния следобед пристигане в Краков – един от най-красивите градове на Полша, разположен на река Висла. Краков е може би най-известния полски град, запазил атмосферата на величествените си времена, град, привличащ милиони хора от цял свят, град към който никой не остава равнодушен. Настаняване в хотела. Нощувка в Краков.

  3 ден 28.06.2018
  Закуска.Туристическа обиколка на Краков с местен екскурзовод .Тя започва от един от най-големите в средновековна Европа площади, където е концентриран живота на града. Там се намира най-голямата катедрала – Мариацката с характерните си несиметрични кули, криеща един от най-големите готически олтари от 15 век. На площада са още т.н. Сукенници, пазар-тържище, където се е развивала търговия още през 14 век. На горния етаж на тази ренесансова сграда се намира галерията на полската живопис. Още няколко катедрали, множество кафенета, една от най-известните кръчми в града „Под баранами” са на този забележителен площад. По една от главните улици „Гродзка”, разходката продължава към хълма Вавел – седалище на принцовете още от 10 век. До средата на 16 век от тук са управлявали владетелите на Полша. Освен ренесансовият замък, интересна за разглеждане е и готическата катедрала от 1364 год., където са саркофазите на кралете.
  В един от музеите на Краков – Чарторицки се намира и една от най-известните картини на Леонардо да Винчи – „Дамата с хермелина”.
  По желание разглеждане на солните мини Величка,действащи от Средновековието до наши дни, паметник на културата, под егидата на ЮНЕСКО. Подземната част на мините има ок. 300 км коридори и ок. 3 хил. камери на 9 нива, на дълбочина до 327 метра. За разглеждане от хилядите туристи, идващи тук, са пригодени 3,5 км на дълбочина от 64 до 135 м. В огромния подземен комплекс има катедрала, където ежеседмично се провеждат църковни служби, зали за конференции и банкети, на дълбочина 125 м работи магазин за сувенири, поща и прекрасен ресторант. На дълбочина 135 м е изграден рехабилитационен комплекс, където се лекуват хора с алергии, проблеми на дихателните пътища, кожни и метоболистични заболявания. Преживяното в това невероятно място, остава като един прекрасен спомен завинаги.
  Свободно време Завръщане в хотела.Нощувка в Краков

  4 ден 29.06.2018
  Закуска. Отпътуване за Сърбия . Пристигане в Нови Сад .Името на града идва от латинската дума Neoplanta- така императрица Мария Терезия нарича селището през 18 век. В буквален превод Нови Сад означава „Нови насаждения”.От 1694 година е със статут на град и почти мигновено се очертава като основен център на сръбската култура. В периода 19-20 век тук живеят и творят известни писатели,поети. Публицисти като Вук Караджич,Мика Антич Дура Якшич и др.. Този факт му печели прозвището „Сръбската Атина”.Най-голямата историческа забележителност на Нови Сад е крепостта Петроварадин (1690 г.) – огромен дворцов комплекс,издигнат на хълм на срещуположния бряг на р.Дунав. Тази крепост е една от най-внушителните в цяла Източна Европа. Особено тежък период Нови Сад преживява по врме на войната в Косово през 1999 г., когато бомбандировките на НАТО разрушават всичките три моста над р.Дунав, като същевременно оставят града без комуникации., вода и електричевство. Нощувка в Нови Сад.

  5 ден 30.06.2018
  Закуска.Разглеждане на Нови Сад -главен град на областта Войводина ,красиво разположен на десния бряг на р. Дунав. Крепостта Петроварадин, катедралата „Дева Мария”, построена в неоготически стил на площад „ Свобода” , Градската община- неоренесансова постройка, копие на общината в австрийския град Грац,църквата „Св.Георги”, Синагогата и др. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта
  Цената включва:
  • транспорт с туристически автобус
  • 1 нощувка със закуска в Будапеща в хотел 3 *
  • 2 нощувки със закуска в Краков в хотел 3 *
  • 1 нощувка със закуска в Нови Сад в хотел 4 *
  • пътни и гранични такси
  • екскурзоводско обслужване по време на пътуването
  • туристическата програма в Будапеща и Краков с местни екскурзоводи на български език
  • здравна застраховка в Уника Живот с Асистънс с 2000 евро покритие за туристи до 65г.възраст(над тази възраст има доплащане)

  Цената не включва:
  • Разходката с кораб по Дунав-15 евро
  • посещение на солните мини Величка с местен екскурзовод и включен входен билет: 35 евро
  • градска такса,заплаща се на рецепцията на хотелите 2 евро на вечер
  • доплащане за здравна застраховка за туристи над 65г.;
  • от 65 до 69 год -5 лв.
  • от 70-75 год -10лв.;
  • над 75 год. -12 лв.

  • Застраховка”Отмяна на пътуване” „Шанс95 Травел” ЕООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка”Отмяна на пътуване” по чл.80 ял.1 т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването; за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.Повече информация ще получите в офиса на фирмата.


  Уеб Дизайн: ПроСтудио