02/ 981 27 79
skype

icq

Търсене
Търси

Начало За Нас ONLINE Резервации Договор за пътуване Фирмени документи Контакти
КАЛЕНДАР
Септември, 2018
Октомври, 2018
Ноември, 2018
Декември, 2018
Януари, 2019
Февруари, 2019
Март, 2019
Април, 2019
Май, 2019
Юни, 2019
Юли, 2019
Август, 2019
Септемврийски празници

Охрид с Бигорски манастир, Струга, Стоби, Битоля и Скопие
Маршрут: София - Скопие - Бигорски манастир - Охрид - Св. Наум - Струга - Битоля - Стоби - София
цена: 160 лв.

4 Дни / 3 Нощувки
пътуване с Автобус

 • РЕЗЕРВАЦИЯ
 • ПРИНТИРАЙ

 •  « » 


  1-ви ден:
  Отпътуване в 06:00 от София,Централна Ж.П гара. Преминаване през граничните пунктове при Гюешево и Деве Баир.
  Посещение на столицата Скопие - пешеходна разходка в новия център на града с многобройните паметници на проекта "Скопие 2014", паметника "Воин на кон" с фонтаните, музея на Майка Тереза, Каменния мост, стария квартал Вароша – скопската чаршия с многобройните занаятчийски дюкяни, магазини и сладкарници, църквата "Свети Спас" със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време за разходка и самостоятелно разглеждане на центъра на града.
  Отпътуване към Бигорски манастир. По пътя – фотопауза и кратка почивка при Мавровското езеро.
  Посещение на Бигорски манастир "Св. Йоан Предтеча" (при подходящи метеорологични и пътни условия), разположен на територията на едни от най-красивите природни паркове в Македония - Маврово. В Бигорския манастир се намира един от най-красивите резбовани иконостаси в Православния свят - богато орнаментиран, с фина изящна резба, на него има изобразени десетки сцени от Стария и Новия завет и над 1000 фигури. Разстоянието от паркинга до манастира се изминава пеша (около 20 минути).
  Отпътуване за Охрид. Настаняване в частни квартири със самостоятелен санитарен възел или хотел 3*, според избрания вариант. Вечеря по меню без включени напитки /при избран вариант на настаняване в хотел / .
  Нощувка.

  2-ри ден:
  • Туристическа обиколка на стария град Охрид с местен екскурзовод: площада и пристана на града, църквите "Св. Йоан Канео", "Св. Панталеймон” (Плаошник), където се намират мощите на Климент Охридски, Самуилова крепост , църквата "Св. Богородица Перивлепта", Амфитеатъра, църквата "Св. София" и др.
  По желание, срещу допълнително заплащане - екскурзия до Струга, манастира Калища и Вевчани.
  Отпътуване за Калище и манастира „Св. Богородица Калишка” – запазена е старата скална част на манастира от 14 в. и изградена нова част към манастирския комплекс, в която се съхранява чудотворна икона, известна като „Черната Св. Богородица”. Посещение на Струга, разположен на северния край на Охридското езеро. Разглеждане на града: къщата на братя Миладинови, изтичането на река Църни Дрин от Охридското езеро, разходка в центъра.
  Посещение на село Вевчани - архитектурен резерват, разположено в подножието на планината Ябланица. С живописната си природа, естествени извори и водопади, както и с карнавала, селцето е уникална етнографска, природна и културна забележителност.
  Завръщане в хотела. Нощувка.

  3-ти ден:
  • По желание, срещу допълнително заплащане - екскурзия до манастира Св. Наум и Залива на коските. По пътя спиране на Билянини извори - една от най-големите забележителности до Охрид. Според поверие, ако се обиколи три пъти езерцето, човек остава дълго време млад.
  Спирка при "Залива на коските" и възстановката на наколно селище - музей на водата, който набира все по-голяма популярност като една от оригиналните забележителности в района на Охрид. Посещение на Музея на Водата / без включена входна такса - около 100 денара / .
  Отпътуване за манастира „Свети Наум“ . Манастирът е разположен на 30 км от Охрид, почти на границата с Албания, на брега на Охридското езеро. Пътят минава по живописен маршрут – селата Св. Стефан, Пещани, Трапейца, Любанища и националния парк Галичица. Разглеждане на църквата "Св. Св. Архангел Михаил и Гавраил" и параклиса "Св. Петка" със светена вода.
  Посещение на „Свети Наум“ : освен с изключителните природни красоти, районът е известен и като "Меката на Охридския бисер"/без включена входна такса / .
  Завръщане в Охрид. Свободно врема в Охрид за разходка и самостоятелно разглеждане.
  Нощувка.

  4-ти ден:
  • Отпътуване от Охрид. Посещение на Битоля: разходка по "Широк Сокак" и разглеждане на центъра. Посещение на най-големия археологичен комплекс в Македония - античният град Стоби, основан от древните пеони, столица на римската област Македония Секунда. В началото на 4 век Стоби е седалище на епископия и в него са изградени просторни църкви, богато украсени с фрески и мозайки. Посетителят може да се наслади на останките от мозайките на голямата базилика.
  Отпътуване за България. Завръщане в София късно вечерта.  Дата Цена на човек при записване и депозит до 25.07.2018 Цена на човек при записване и депозит след 25.07.2018
  06.09.2018 г.  160лв.  170 лв.

  Цената включва:
  • транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
  • 3 нощувки в къщи за гости 3* на Охридската ривиера
  • посещение на Скопие
  • посещение на Бигорски манастир (при подходящи метеорологични и пътни условия)
  • пешеходна обиколка на Стария Охрид с местен екскурзовод
  • посещение на Битоля
  • посещение на археологически комплекс Стоби
  • екскурзоводско обслужване по маршрута.

  • Цената не включва:
  • Входни такси за посещаваните по маршрута обекти:
  • църквата "Св. Богородица Перивлепта" (100 денара), “Свети Спас” в Скопие и музеят на Гоце Делчев (120 денара), манастира "Свети Наум" (100 денара); Самуилова крепост (60 денара, археологически комплекс Стоби (100 денара);
  • Екскурзия до Струга, манастира Калища и Вевчани - 12 лв. (при минимум 10 записани туристи). Заплаща се в офиса на агенцията с доплащането.
  • Екскурзия до манастира Св. Наум и Залива на коските - 10 лв. (при минимум 10 записани туристи, без включена входна такса за манастира - 60 денара). Заплаща се в офиса на агенцията с доплащането.
  • Бонус! При записване на двете допълнителни екскурзии пакетната цена е 20 лв.
  • Доплащане за здравна застраховка с лимит 4000 евро в Уника Живот АД за туристи до 65г.-4лв. ,от 65-69г.-8 лв.,над 70г.-12лв.
  Уеб Дизайн: ПроСтудио