02/ 981 27 79
skype

icq

Търсене
Търси

Начало За Нас ONLINE Резервации Договор за пътуване Фирмени документи Контакти
Уикенд в Истанбул всеки четвъртък
дата: 26.07.2018 г.
цена: 135 лв.
КАЛЕНДАР
Юли, 2018
Август, 2018
Септември, 2018
Октомври, 2018
Ноември, 2018
Декември, 2018
Януари, 2019
Февруари, 2019
Март, 2019
Април, 2019
Май, 2019
Юни, 2019
Септември 2018

Охрид с Бигорски манастир, Струга, Стоби, Битоля и Скопие
Маршрут: София - Скопие - Бигорски манастир - Охрид - Св. Наум - Струга - Битоля - Стоби - София
цена: 160 лв.

дата: 06.09.2018 г. - 09.09.2018 г.
4 Дни / 3 Нощувки
пътуване с Автобус

 • РЕЗЕРВАЦИЯ
 • ПРИНТИРАЙ

 •  « » 


  1-ви ден:
  Отпътуване в 06:00 от София,Централна Ж.П гара. Преминаване през граничните пунктове при Гюешево и Деве Баир.
  Посещение на столицата Скопие - пешеходна разходка в новия център на града с многобройните паметници на проекта "Скопие 2014", паметника "Воин на кон" с фонтаните, музея на Майка Тереза, Каменния мост, стария квартал Вароша – скопската чаршия с многобройните занаятчийски дюкяни, магазини и сладкарници, църквата "Свети Спас" със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време за разходка и самостоятелно разглеждане на центъра на града.
  Отпътуване към Бигорски манастир. По пътя – фотопауза и кратка почивка при Мавровското езеро.
  Посещение на Бигорски манастир "Св. Йоан Предтеча" (при подходящи метеорологични и пътни условия), разположен на територията на едни от най-красивите природни паркове в Македония - Маврово. В Бигорския манастир се намира един от най-красивите резбовани иконостаси в Православния свят - богато орнаментиран, с фина изящна резба, на него има изобразени десетки сцени от Стария и Новия завет и над 1000 фигури. Разстоянието от паркинга до манастира се изминава пеша (около 20 минути).
  Отпътуване за Охрид. Настаняване в частни квартири със самостоятелен санитарен възел или хотел 3*, според избрания вариант. Вечеря по меню без включени напитки /при избран вариант на настаняване в хотел / .
  Нощувка.

  2-ри ден:
  • Туристическа обиколка на стария град Охрид с местен екскурзовод: площада и пристана на града, църквите "Св. Йоан Канео", "Св. Панталеймон” (Плаошник), където се намират мощите на Климент Охридски, Самуилова крепост , църквата "Св. Богородица Перивлепта", Амфитеатъра, църквата "Св. София" и др.
  По желание, срещу допълнително заплащане - екскурзия до Струга, манастира Калища и Вевчани.
  Отпътуване за Калище и манастира „Св. Богородица Калишка” – запазена е старата скална част на манастира от 14 в. и изградена нова част към манастирския комплекс, в която се съхранява чудотворна икона, известна като „Черната Св. Богородица”. Посещение на Струга, разположен на северния край на Охридското езеро. Разглеждане на града: къщата на братя Миладинови, изтичането на река Църни Дрин от Охридското езеро, разходка в центъра.
  Посещение на село Вевчани - архитектурен резерват, разположено в подножието на планината Ябланица. С живописната си природа, естествени извори и водопади, както и с карнавала, селцето е уникална етнографска, природна и културна забележителност.
  Завръщане в хотела. Нощувка.

  3-ти ден:
  • По желание, срещу допълнително заплащане - екскурзия до манастира Св. Наум и Залива на коските. По пътя спиране на Билянини извори - една от най-големите забележителности до Охрид. Според поверие, ако се обиколи три пъти езерцето, човек остава дълго време млад.
  Спирка при "Залива на коските" и възстановката на наколно селище - музей на водата, който набира все по-голяма популярност като една от оригиналните забележителности в района на Охрид. Посещение на Музея на Водата / без включена входна такса - около 100 денара / .
  Отпътуване за манастира „Свети Наум“ . Манастирът е разположен на 30 км от Охрид, почти на границата с Албания, на брега на Охридското езеро. Пътят минава по живописен маршрут – селата Св. Стефан, Пещани, Трапейца, Любанища и националния парк Галичица. Разглеждане на църквата "Св. Св. Архангел Михаил и Гавраил" и параклиса "Св. Петка" със светена вода.
  Посещение на „Свети Наум“ : освен с изключителните природни красоти, районът е известен и като "Меката на Охридския бисер"/без включена входна такса / .
  Завръщане в Охрид. Свободно врема в Охрид за разходка и самостоятелно разглеждане.
  Нощувка.

  4-ти ден:
  • Отпътуване от Охрид. Посещение на Битоля: разходка по "Широк Сокак" и разглеждане на центъра. Посещение на най-големия археологичен комплекс в Македония - античният град Стоби, основан от древните пеони, столица на римската област Македония Секунда. В началото на 4 век Стоби е седалище на епископия и в него са изградени просторни църкви, богато украсени с фрески и мозайки. Посетителят може да се наслади на останките от мозайките на голямата базилика.
  Отпътуване за България. Завръщане в София късно вечерта.  Дата Цена на човек при записване и депозит до 25.07.2018 Цена на човек при записване и депозит след 25.07.2018
  06.09.2018 г.  160лв.  170 лв.

  Цената включва:
  • транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
  • 3 нощувки в къщи за гости 3* на Охридската ривиера
  • посещение на Скопие
  • посещение на Бигорски манастир (при подходящи метеорологични и пътни условия)
  • пешеходна обиколка на Стария Охрид с местен екскурзовод
  • посещение на Битоля
  • посещение на археологически комплекс Стоби
  • екскурзоводско обслужване по маршрута.

  • Цената не включва:
  • Входни такси за посещаваните по маршрута обекти:
  • църквата "Св. Богородица Перивлепта" (100 денара), “Свети Спас” в Скопие и музеят на Гоце Делчев (120 денара), манастира "Свети Наум" (100 денара); Самуилова крепост (60 денара, археологически комплекс Стоби (100 денара);
  • Екскурзия до Струга, манастира Калища и Вевчани - 12 лв. (при минимум 10 записани туристи). Заплаща се в офиса на агенцията с доплащането.
  • Екскурзия до манастира Св. Наум и Залива на коските - 10 лв. (при минимум 10 записани туристи, без включена входна такса за манастира - 60 денара). Заплаща се в офиса на агенцията с доплащането.
  • Бонус! При записване на двете допълнителни екскурзии пакетната цена е 20 лв.
  • Доплащане за здравна застраховка с лимит 4000 евро в Уника Живот АД за туристи до 65г.-4лв. ,от 65-69г.-8 лв.,над 70г.-12лв.
  Уеб Дизайн: ПроСтудио